Συλλεκτικό Λεύκωμα «Success Stories Θεσσαλονίκη»

2014 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - PROSKLISH

6 Μαΐου 2014

Την κεντρική εκδήλωση για την παρουσίαση του συλλεκτικού λευκώματος «Success Stories Θεσσαλονίκης – ιστορίες επιτυχίας» διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης την Τρίτη 6 Μαΐου 2014 και ώρα 19:00, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (οδός Βασ. Γεωργίου Α’ 1).

2014 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - KOUFALIS

Η έκδοση του λευκώματος αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της προσπάθειας να καταδείξει τη σημασία που αποδίδει στην αξία του επιχειρείν και να συμβάλλει ουσιαστικά, με τα μέσα που διαθέτει, στην υποστήριξη της επιχειρηματικότητας.

Διοργανώνεται σε συνεργασία με την εκδότρια εταιρία «Koufalis Media Corp S.A», το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «Europe Direct» του Δήμου Θεσσαλονίκης και την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας «Θεσσαλονίκη 2014».

2014 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - OMILITHS

Στην έκδοση η οποία θα κυκλοφορήσει στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα συμπεριλαμβάνονται 21 επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται στο χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής, λειτουργούν με επιτυχία επί σειρά ετών και χωρίζονται σε δύο διακριτές κατηγορίες:

  • εδραιωμένες-καταξιωμένες επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν με αντικειμενικά κριτήρια όπως, καινοτομία, εξωστρέφεια, ανάπτυξη και δημιουργικότητα.
  • πετυχημένες νεοφυείς επιχειρήσεις (startups). Αποτελούν νεοσύστατες, καινοτόμες επιχειρήσεις, που στοχεύουν σε ταχεία ανάπτυξη, είναι αποδέκτες χρηματοδοτήσεων υψηλού ρίσκου και αποφέρουν σημαντικά κέρδη, όταν γίνουν δημοφιλείς. Οι ιδρυτές τους είναι συνήθως νέα άτομα που ασχολούνται με την τεχνολογία και τις εφαρμογές της μέσα από νέα επιχειρηματικά μοντέλα.

Η επιλογή των επιχειρήσεων που παρουσιάζονται στο λεύκωμα έγινε από Κριτική Επιτροπή που αποτελούσαν εκπρόσωπος του Δήμου Θεσσαλονίκης, της εκδότριας εταιρείας «Koufalis Media Corp S.A.», του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

2014 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - BOUTARIS

Κατά την έναρξη των εργασιών χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν και στη συνέχεια θα παρουσιάσουν το λεύκωμα η Αν. Καθηγήτρια, Διοίκησης Επιχειρήσεων-Επιχειρηματικότητα, Τμ. Βαλκανικών Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών Πανεπιστημίου Μακεδονίας Κατερίνα Κ. Σαρρή και ο Διευθύνων Σύμβουλος της εκδότριας εταιρίας «Koufalis Media Corp S.A», Σπύρος Κούφαλης.

 

Χορηγοί Επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι τα Δημοτικά Μέσα Ενημέρωσης (Fm100, Tv100), το Δημοσιογραφικό Συγκρότημα «Μακεδονία» και η ηλεκτρονική εφημερίδα «United Reporters».

 

Πηγή: http://www.cityportal.gr/articles_det1.asp?subcat_id=193&article_id=61260