Απονομή Βραβείων 1ου Διαγωνισμού Young Businessman

YB2011_Awards_Hilton_11

13 Φεβρουαρίου 2012

 

Η εταιρεία Koufalis Media Corporation σε συνεργασία με το ΒΗΜΑ FM 99.5και τα μεταπτυχιακά τμήματα των πανεπιστημίων ΟΠΑ, Πειραιώς καιΜακεδονίας σχεδίασε και υλοποίησε τον 1ο διαγωνισμό Young Businessman 2011. Η απονομή βράβευσης πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 13 Φεβρουαρίου 2012 στο ξενοδοχείο Hilton, παρουσία ακαδημαϊκών και επιχειρηματικών φορέων.

Ο διαγωνισμός αυτός απευθυνόταν σε φοιτητές ή αποφοίτους των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών των τριών προαναφερόμενων Πανεπιστημίων και αφορούσε τον σχεδιασμό του καλύτερου business plan για τη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης.

Έγινε υπό την Αιγίδα τριών επιμελητηρίων και συγκεκριμένα του Ελληνοβρετανικού, του Ελληνογερμανικού και του Ελληνοσουηδικού και έχει ως χορηγούς 14 μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους (Marfin Egnatia Bank, Pharmathen, Genesis Pharma, Interamerican, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Ford, Oriflame, Chiquita, Μέλι Αττική, Vitex, Everest, Πλαίσιο, Piscines Ideales, Βερόπουλος SPAR).

Το πρώτο βραβείο που ανέρχεται στο ποσό των 30,000€, απονεμήθηκε στο business plan “Createbility” που σχεδίασαν οι Young Businesswomen, Νατάσα Ανυφαντή και Δέσποινα Χρυσίδου, απόφοιτες του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών πλήρους φοίτησης «Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες» του ΟΠΑ.

Η “Createbility” είναι ένας B2B διαδικτυακός κόμβος συνάντησης αυτοαπασχολούμενων-προμηθευτών και αγοραστών (μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων) με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών. Στην ιστοσελίδα θα συγκεντρώνονται οι ανάγκες των αγοραστών για εργασίες «δημιουργικού, επικοινωνίας και συναφών υπηρεσιών» και οι αντίστοιχες προσφορές των προμηθευτών, μέσα από ένα δίκτυο επιχειρήσεων και εξειδικευμένων επαγγελματιών.

Το δεύτερο βραβείο κέρδισε το business plan “Travel Dynamix” που σχεδίασε ο Νικόλαος Δημητρίου, και το τρίτο βραβείο κέρδισε το business plan “Tap” που σχεδίασε ο Κώστας Νικολετόπουλος, επίσης απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών πλήρους φοίτησης «Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες».
Τα βραβεία απένειμαν οι καθηγητές Γιώργος Αυλωνίτης, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Πολλάλης, του Πανεπιστημίου Πειραιά και ο διευθύνων σύμβουλος της Koufalis Media Corp. κ. Σπύρος Κούφαλης.

 

Πηγή: http://www.ment.aueb.gr/default.asp?id=1000009&lcid=1032